PANKEK PASTA TARİFİ
PANKEK PASTA
Malzemeler:
Pankek İçin:
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 su bardağına yakın un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- Pankek için bir kapta 2 yumurtayı 5 yemek kaşığı şeker ile köpürene kadar iyice çırpın. Ardından sıvı yağını, sütünü, vanilyayı, ununu ve kabartma tozunu da ekleyerek topak kalmayana kadar karıştırın.
- Tavaya bir yumurta fırçası ya da bir peçete yardımıyla biraz sıvı yağ sürüp kızdırın ve pankekleri istediğiniz büyüklükte döküp arkalı önlü pişirin.(Ocağın altı fazla açık olmasın yoksa dışı yanar içi fazla pişmez.)
- Pankekleri soğumaya alıp kreması için bir tencerede 1 litre süte şekerini, ununu ve vanilyasını atıp karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alın ve yarım yemek kaşığı margarin ya da tere yağını ekleyip iyice çırpın ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına gelen kremaya başka bir kapta 1 çay bardağı süt ile çırpılmış krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra pankeklerin arasına kremayı koyun. İsterseniz içine meyve de kullanabilirsiniz. Ben sade yaptım. Yaptığınız pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder