VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

 VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

Malzemeler :

Tabanı İçin;

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı toz haline getirilmiş fındık
İrmik Tatlısı İçin;
  • 1 buçuk litre süt
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin;
  • 200 gram dondurulmuş vişne
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
  1. Tabanı için; bisküvileri ve fındığı rondodan geçirin. Daha sonra bu karışıma eritilmiş margarini üzerine ekleyin. Hamur gibi kıvam alana kadar iyice karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye bu karışımı dökün ve bir bardak yardımıyla üzerine bastırarak düzleştirin.
  2. Bisküvili tabanı 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. İrmik tatlısı için ise; tüm malzemeleri derin bir tencerede kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin.
  4. Pişen tatlıyı bisküvili tabanın üstüne dökün ve soğumaya bırakın.
  5. Vişne sosu için;  vişneleri ocağa alın üstüne su ve şekerini koyun, kaynamaya başladığında az suyla açtığınız nişastayı istediğiniz kıvama gelene kadar  yavaş yavaş ekleyin. Piştikten sonra arzunuza göre vişneleri çıkarabilirsiniz.
  6. Soğuyan tatlının üzerine vişneli sosu dökün.
  7. En az 2 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ