KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ
KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler(10 adet kase için):
- 2 litre süt
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 4 buçuk kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
- 125 gram margarin ya da tere yağ
- 1 paket vanilya
Karamel için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı su
- 4-5 damla limon
Yapılışı:
- Derin bir tencerede yağı eritin ve unu katın. Orta ateşte unu karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
- Kavrulmuş unu ocaktan alın ve sütü ekleyin.
- Eğer topaklanma varsa tatlıyı blenderdan geçirin.
- Ardından ocakta yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
- Kıvam alan tatlıyı kaselere boşaltıp soğumaya bırakın.
- Karamel için ise derin bir tencerede 1 bardak şeker, 1 yemek kaşığı su ve 4-5 damla limonu ocakta orta ateşte erimeye bırakın.
- Eridikten sonra rengi koyulaşmaya başlayacak.
- Rengi koyulaşan şekere 1 paket kremayı dikkatli bir şekilde boşaltın. Kremayı eklediğinizde karameliniz köpürmeye başlar.
- Karameli ocaktan alın ve tatlıları üstüne bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder