KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ

 KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler(10 adet kase için):

  • 2 litre süt
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 4 buçuk kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
  • 125 gram margarin ya da tere yağ
  • 1 paket vanilya
Karamel için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı su
  • 4-5 damla limon
Yapılışı:
  1. Derin bir tencerede yağı eritin ve unu katın. Orta ateşte unu karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
  2. Kavrulmuş unu ocaktan alın ve sütü ekleyin.
  3. Eğer topaklanma varsa tatlıyı blenderdan geçirin.
  4. Ardından ocakta yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  5. Kıvam alan tatlıyı kaselere boşaltıp soğumaya bırakın.
  6. Karamel için ise derin bir tencerede 1 bardak şeker, 1 yemek kaşığı su ve 4-5 damla limonu ocakta orta ateşte erimeye bırakın.
  7. Eridikten sonra rengi koyulaşmaya başlayacak. 
  8. Rengi koyulaşan şekere 1 paket kremayı dikkatli bir şekilde boşaltın. Kremayı eklediğinizde karameliniz köpürmeye başlar. 
  9. Karameli ocaktan alın ve tatlıları üstüne bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ