Kayıtlar

AÇMA TARİFİ

Resim
AÇMA TARİFİ Merhaba kahvaltı sever dostlar😊Evet demli bir çay, zeytin, peynir ve dahası...Kahvaltı deyince akla ilk bunlar gelir. Ama yanına şöyle yumuşacık mis gibi kokan açma olduğunda tadından yenmez. (Aslında benim için hiç fark etmiyor sabah, öğlen ve akşam da olsa yerim.) Piştikten sonra isterseniz içine zeytin ezmesi sürebilirsiniz. Orası sizin damak zevkinize kalmış. Evet bugün sizlerin de seveceği açma tarifini paylaşacağım. Beğeneceğinizi umut ediyor ve tarife geçiyorum; Malzemeler: 2 yumurta (Akları hamura sarıları ise üstü için) 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 8 su bardağına yakın un 1 paket instant maya (10 gram) Yapılışı: İlk adım olarak ılık su ile ılık süte mayayı ve 4 yemek kaşığı şekeri katıp 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra sıvı yağı,tuzu ve 2 yumurta akını ekleyip biraz çırpın ardından hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ekleyin ve hamurun üstünü streçle kapayın. Yaklaşık 2 saa...

FIRINDA TAVUKLU KAPAMA TARİFİ

Resim
FIRINDA TAVUKLU KAPAMA Merhaba pilav sever sevgili dostlar, bugünkü tarifim Trakya yöresinden. Bir Trakyalı olarak sık sık yaptığımız ve ailece de çok severek yediğimiz ana yemek gibi olan bu pilav tarifini sizlerin de denemesini tavsiye ederim. Ayrıca yiyen dostlarımızdan da tam not aldığını ve tarifini de istediğini yazmadan geçemeyeceğim. Kısacası yapın ve sevdiklerinizden övgüleri toplayın. Sizlerin de yorumlarını bekliyorum. Ve geçelim tarifimize; Malzemeler: 600 gr pirinç 1 bütün tavuk eti (İsterseniz sadece but kullanabilirsiniz) 3 adet domates 3 adet sivri biber 1 küçük boy soğan 1 çay kaşığı kuru nane (İsteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.) Yarım su bardağına yakın sıvı yağ  Tuz Yapılışı: İlk önce parçalanmış tavukları ocakta haşlıyoruz. Yarım yemek kaşığı tuzunu da suya ilave ediyoruz. (Suyunu ayırın pilava katacağız) Yıkanmış pirinçleri fırın tepsisine yayıyoruz üstüne naneyi serpiyoruz ve sırasıyla haşlanmış tavukları, yemeklik doğranmış soğanı, biberleri ve domate...

BAMYA YEMEĞİ (TAVUKLU)

Resim
BAMBA YEMEĞİ (TAVUKLU) Merhaba arkadaşlar, bugün size tam vakti olan seveni çok olmasa da sevenin tam sevdiği bamyadan yemek tarifi vereceğim. Umarım seversiniz. Malzemeler: 1 kilo bamya 1 orta boy soğan 3 domates 2 sivri biber 1 yemek kaşığı domates salçası 300 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti  Sıvı yağ Yarım limon suyu Yapılışı: Bamyaların başını koni şeklinde kesip temizleyin ama hemen yıkamayın. Yıkarsanız salgısı çıkıyor. Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri yağda kavurun ve salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra tavukları ve 2 bardak kadar suyu ilave edip limon suyunu, tuzunu ve domatesleri ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Bamyaları yıkayıp hemen tencereye koyun ve kısık ateşte pişirin. (Pişene kadar karıştırmamaya özen gösterin). Deneyenlere afiyet şifa olsun.

ELMALI TURTA TARİFİ

Resim
ELMALI TURTA Merhaba tatlı severler. Bir tatlı canavarı olarak bugün sizlere çayın yanına, kolay kolay bayatlamayan dünyanın en popüler turtası olan elmalı turtanın tarifi vereceğim.  Mis gibi kokan tarçın ile elmanın hamurda buluşması olan bu tatlının sevmeyeni yoktur sanırım. Beğenmeyenini görmedim açıkçası. Haydi geçelim tarife; Hamuru için malzemeler: 2 yumurta 125 gr. margarin ya da tere yağ (Ben margarin kullandım.) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un (hamur kurabiye hamuru kıvamında olacak.)  Elmalı iç için malzemeler: 5 orta boy kırmızı elma  1 orta boy yeşil elma (isteğe bağlı) 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığına yakın tarçın Yapılışı: Hamurun yapılışı; İlk olarak şekerle yumurtayı çırpalım. Daha sonra margarini ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip hamuru yoğurun. Kıvamını alan hamurun üstünü kapayıp buzdolabında yarım saat bekletin. İçinin yapılışı; Elm...

PRATİK LAVAŞ PAÇANGA

Resim
PRATİK LAVAŞ PAÇANGA Herkese merhaba. Evimizde yaptığımız ve severek yediğimiz tarifleri sizlerle paylaşmak bana mutluluk verecektir. Denenmemiş hiçbir tarifi paylaşmayacağım. Umarım sizlerde dener ve seversiniz. Yorumlarınız ve önerileriniz benim için değerlidir diyerek ilk tarifime geçiyorum. Malzemeler;  Tandır Lavaş (6 Adet kullanıldı) 2 Yeşil Biber (Tercihen acı olabilir.) 1 büyük boy domates Yarım kangal sucuk 100 gr. Kaşar (Tercihen fazla da kullanılabilir.) Sıvı yağ Öncelikle yeşil biber, domates ve sucukları küp küp doğrayın. Ardından bir tavada az sıvı yağ ile (2-3 dk.) çok az soteleyin. (Lavaş zaten pişmiş olduğundan gerekli bir işlemdir.) Diğer tarafta kaşarları da ister rendeleyerek isterseniz de ince uzun doğrayarak hazır hale getirin. Sonrasında lavaşın pişmiş kısmı içeri gelecek şekilde sotelenmiş malzemeleri yerleştirip üzerine kaşarları da ekleyip resimde gösterildiği gibi sarıp pişmeye hazır hale getirin. Son olarak kızgın yağda lavaşlar renk alacak, kıtırlaşacak...