ELMALI TURTA TARİFİ
ELMALI TURTA
Merhaba tatlı severler. Bir tatlı canavarı olarak bugün sizlere çayın yanına, kolay kolay bayatlamayan dünyanın en popüler turtası olan elmalı turtanın tarifi vereceğim. Mis gibi kokan tarçın ile elmanın hamurda buluşması olan bu tatlının sevmeyeni yoktur sanırım. Beğenmeyenini görmedim açıkçası. Haydi geçelim tarife;
Hamuru için malzemeler:
- 2 yumurta
- 125 gr. margarin ya da tere yağ (Ben margarin kullandım.)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (hamur kurabiye hamuru kıvamında olacak.)
- 5 orta boy kırmızı elma
- 1 orta boy yeşil elma (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığına yakın tarçın
Hamurun yapılışı;
İlk olarak şekerle yumurtayı çırpalım. Daha sonra margarini ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip hamuru yoğurun. Kıvamını alan hamurun üstünü kapayıp buzdolabında yarım saat bekletin.
İçinin yapılışı;
Elmaları rendeleyip tavaya alın. Tarçınını ve şekerini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Sonra ılımaya bırakın.
Not : İsterseniz pişirmeden de yapabilirsiniz. Elmaları rendeleyip ve aynı miktarda şekeri ve tarçını da atıp karıştırın. Ardından rendelenmiş elmaları hamurun üstüne eşit miktarda dağıtın.
Dinlenmiş olan hamurun yarısını tepsiye bastırarak yayın. Ilınmış olan elmalı içi hamurun üstüne dökün. En son kalan hamuru istediğiniz şekilde elmaların üstüne koyun. (Ben kafes biçiminde yaptım.)180 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin.(Yaklaşık 40 dakika pişirdim)
Deneyen herkese afiyet olsun.😊
Yorumlar
Yorum Gönder