AÇMA TARİFİ

AÇMA TARİFİ

Merhaba kahvaltı sever dostlar😊Evet demli bir çay, zeytin, peynir ve dahası...Kahvaltı deyince akla ilk bunlar gelir. Ama yanına şöyle yumuşacık mis gibi kokan açma olduğunda tadından yenmez. (Aslında benim için hiç fark etmiyor sabah, öğlen ve akşam da olsa yerim.) Piştikten sonra isterseniz içine zeytin ezmesi sürebilirsiniz. Orası sizin damak zevkinize kalmış.
Evet bugün sizlerin de seveceği açma tarifini paylaşacağım. Beğeneceğinizi umut ediyor ve tarife geçiyorum;


Malzemeler:

  • 2 yumurta (Akları hamura sarıları ise üstü için)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağına yakın un
  • 1 paket instant maya (10 gram)

Yapılışı:

İlk adım olarak ılık su ile ılık süte mayayı ve 4 yemek kaşığı şekeri katıp 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra sıvı yağı,tuzu ve 2 yumurta akını ekleyip biraz çırpın ardından hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ekleyin ve hamurun üstünü streçle kapayın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.
Kabarmış olan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra resimde görüldüğü gibi bezeleri şeritler haline getirin.
Her iki şeriti birbirine dolayın.
Daha sonra uçlarını birleştirin ve resimdeki gibi yuvarlak şekil verin.
Tepside hamurların üstünü bir bezle kapayıp yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurların üstüne yumurta sarısını sürüp ister susam ister çörek otu serpip 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ