FIRINDA TAVUKLU KAPAMA TARİFİ

FIRINDA TAVUKLU KAPAMA

Merhaba pilav sever sevgili dostlar, bugünkü tarifim Trakya yöresinden. Bir Trakyalı olarak sık sık yaptığımız ve ailece de çok severek yediğimiz ana yemek gibi olan bu pilav tarifini sizlerin de denemesini tavsiye ederim. Ayrıca yiyen dostlarımızdan da tam not aldığını ve tarifini de istediğini yazmadan geçemeyeceğim. Kısacası yapın ve sevdiklerinizden övgüleri toplayın. Sizlerin de yorumlarını bekliyorum. Ve geçelim tarifimize;







Malzemeler:

  • 600 gr pirinç
  • 1 bütün tavuk eti (İsterseniz sadece but kullanabilirsiniz)
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane (İsteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
  • Yarım su bardağına yakın sıvı yağ 
  • Tuz

Yapılışı:

İlk önce parçalanmış tavukları ocakta haşlıyoruz. Yarım yemek kaşığı tuzunu da suya ilave ediyoruz. (Suyunu ayırın pilava katacağız)
Yıkanmış pirinçleri fırın tepsisine yayıyoruz üstüne naneyi serpiyoruz ve sırasıyla haşlanmış tavukları, yemeklik doğranmış soğanı, biberleri ve domatesleri ekliyoruz. Üstüne sıvı yağı gezdirdikten sonra 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. (Ben yarım su bardağına yakın sıvı yağ kullandım ama siz isterseniz daha az da kullanabilirsiniz.)

Fırında biraz kavrulmuş olan pirinçlere sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz. (Su pirinçleri iki parmak kadar geçecek). Yeniden fırına verip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ve pilavı yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Deneyenlere afiyet olsun.😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ