Kayıtlar

KREMALI MANTARLI HİNDİ SOTE TARİFİ

Resim
KREMALI MANTARLI HİNDİ SOTE Malzemeler (5 Kişilik): 750 gram kuşbaşı hindi eti 400 gram mantar 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 paket krema 2 yemek kaşığı sıvı yağı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet büyük kapya biber Yapılışı: İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı 2 yemek kaşığı sıvı yağında biraz kavurun. Ardından doğradığınız mantarları ve kuşbaşı hindi etlerini de kavurduğunuz soğanlara ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı pul biberi de katıp tencerenin kapağını kapatarak ocakta orta ateşte pişirin. Arada karıştırın. Kapya biberi de ekleyin. Malzemeler ilk su salacak ardından suyu çekip kavrulmaya başlayacaktır. Yani su ilavesine gerek yok. Kavrulmaya başlayan malzemelere kremayı ilave edin ve 10 dakika kadar da krema ile pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun.😊

PATATES SALATASI TARİFİ

Resim
 PATATES SALATASI Malzemeler: 5 adet orta boy patates 1 adet orta boy kuru soğan  3 adet domates 2 adet sivri biber Maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak  Zeytinyağı Tuz 1 adet limonun suyu  Yapılışı: İlk olarak patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından patatesleri yemeklik doğrayıp bir tencerede haşlayın.  Haşlanan patatesleri süzüp bir kenara soğumaya alın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve istediğiniz yeşillikleri de doğrayıp soğuyan patateslere ekleyin. İstediğiniz miktarda zeytinyağı ile limon suyunu da ekleyin. 1 tatlı kaşığı sumak ta atın.(İsterseniz karabiber de ekleyebilirisiniz.) Servis ederken tuzunu atın.

AYVA TATLISI TARİFİ

Resim
 AYVA TATLISI Malzemeler: 5 adet ayva 5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Üstü için krem şanti ya da kaymak Yapılışı: Ayvaları yıkayıp soyun ve ortadan ikiye bölün. İkiye böldüğünüz ayvaların çekirdekli kısmını oyun ve çekirdeklerini bir kenara ayırın. Büyük bir tencereye 5 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri atıp ocağa alın. Daha önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini de bu suya atın. Şerbet kaynamaya başladığında ayvaları bu şerbetin içine atın ve arada karıştırarak ayvalar biraz yumuşayana kadar pişirin. Biraz pişen ayvaları bir fırın tepsisine dizin ve kalan şerbeti ayvaların üzerlerine dökün. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Arada çatalla kontrol edin yumuşamışsa olmuştur. Servis ederken üstlerine krem şanti koymanızı tavsiye ederim. Deneyen herkese afiyet olsun. 

ISLAK KEK TARİFİ

Resim
 ISLAK KEK Malzemeler: 3 adet yumurta 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağı 2 buçuk su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sosu İçin: 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağı 3 yemek kaşığı kakao Yapılışı: Bir kapta 3 adet yumurta ile 1 buçuk su bardağı toz şekeri köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı süt ile 1 su bardağı sıvı yağını da ekleyin ve çırpın. 2 buçuk su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilya ile kabartma tozunu da sütlü karışıma ilave edip biraz karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek karışımını dökün ve 180 derecelik fırında pişirin. Ben yaklaşık 40 dakikada pişirdim siz yarım saat sonra çatalla kontrol edersiniz. Sosu için ise; derin bir tencereye 1 buçuk su bardağı sütü, 1 bardak toz şekeri, yarım su bardağı sıvı yağını ve 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip bir güzel çırpın ve ocağa alıp pişirin. Sos kaynamaya başladıktan bir 5 dakik...

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ

Resim
PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ Malzemeler: Hamuru İçin: Un (Yaklaşık  1 kilo kadar kullandık) Yarım yemek kaşığı tuz Su İçi İçin: 6 orta boy haşlanmış patates Yarım yemek kaşığı tuz İsteğe göre 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağı Hamurları açtıktan sonra yağlamak için : 250 gram eritilmiş margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: İlk adım olarak un, su ve tuz ile hamuru yapın. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmasın. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezeler haline getirip oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Ve her açtığınız hamurun üstüne yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirin. Açıp yağladığınız hamurları 25 dakika bekletin. Bir masaya çarşafı serin ve yağda beklettiğiniz hamurları ortaya koyup yavaş yavaş elle açmaya başlayın. Açarken bazı yerlerinde yırtılmalar olabilir. Açtığınız hamurun üstüne erittiğiniz yağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar) gezdirin. Ardından patatesleri de koyun ve çarşafı iki ucundan tutup aşağıdaki resimde gösteri...

HİNDİ KÖFTESİ TARİFİ

Resim
HİNDİ KÖFTESİ Malzemeler (5 kişilik): 1 kilo kemiksiz hindi eti 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet büyük boy yumurta 3 dilim bayat ekmek 100 gram rendelenmiş kaşar 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik  1 çay kaşığı nane Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz Galeta unu ( Kızartmadan önce dışını bulamak için) Kızartmak için sıvı yağı   Yapılışı: İlk olarak kemiksiz hindi etini robottan çekin. Kıyma haline getirdiğiniz hindiye 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. Ardından ufalanmış bayat ekmekleri, 1 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşarı ve tüm baharatlarını da ekleyip harcı iyice yoğurun. Şeklini verdiğiniz köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. İsterseniz normal una da bulayabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.😊

ELMALI ATIŞTIRMALIK

Resim
 ELMALI ATIŞTIRMALIK Malzemeler: 6 adet elma 3 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket 175 gram) 1 çay bardağı toz fındık ( İsterseniz ceviz de kullanabilirsiniz) Hindistan cevizi 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı: İlk olarak kakaolu bisküvileri ufalayın ya da rondodan geçirin. (Ben elde ufaladım yani un gibi olsun istemedim) Elmaları yıkayın ve soyun ardından rendeleyin, ufaladığınız bisküvilere ekleyin. Elmalı bisküvilere tarçını ve toz fındığı ya da toz cevizi de ekleyip hepsini hamur gibi yoğurun. En son istediğiniz şekli verip, hindistan cevizine bulayıp buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Deneyenlere afiyet olsun.😊