PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ



Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • Un (Yaklaşık  1 kilo kadar kullandık)
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Su
İçi İçin:
  • 6 orta boy haşlanmış patates
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Hamurları açtıktan sonra yağlamak için :
  • 250 gram eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • İlk adım olarak un, su ve tuz ile hamuru yapın. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmasın. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru bezeler haline getirip oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Ve her açtığınız hamurun üstüne yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirin.


  • Açıp yağladığınız hamurları 25 dakika bekletin.
  • Bir masaya çarşafı serin ve yağda beklettiğiniz hamurları ortaya koyup yavaş yavaş elle açmaya başlayın. Açarken bazı yerlerinde yırtılmalar olabilir.


  • Açtığınız hamurun üstüne erittiğiniz yağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar) gezdirin. Ardından patatesleri de koyun ve çarşafı iki ucundan tutup aşağıdaki resimde gösterildiği gibi yuvarlayın.
    1.
  • 2.


  • 3.


  • İstediğiniz şekilde katlayıp yağlanmış tepsiye koyup kalan eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımını böreklerin üstüne dökün. Yumurta sürmenize gerek yok.
  • 210 derecelik fırında üzeri  kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine bez serin ve 10 dakika sonra bezi alın.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ