PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ
PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- Un (Yaklaşık 1 kilo kadar kullandık)
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Su
İçi İçin:
- 6 orta boy haşlanmış patates
- Yarım yemek kaşığı tuz
- İsteğe göre 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Hamurları açtıktan sonra yağlamak için :
- 250 gram eritilmiş margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- İlk adım olarak un, su ve tuz ile hamuru yapın. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmasın. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru bezeler haline getirip oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Ve her açtığınız hamurun üstüne yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirin.
- Açıp yağladığınız hamurları 25 dakika bekletin.
- Bir masaya çarşafı serin ve yağda beklettiğiniz hamurları ortaya koyup yavaş yavaş elle açmaya başlayın. Açarken bazı yerlerinde yırtılmalar olabilir.
- İstediğiniz şekilde katlayıp yağlanmış tepsiye koyup kalan eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımını böreklerin üstüne dökün. Yumurta sürmenize gerek yok.
- 210 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine bez serin ve 10 dakika sonra bezi alın.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder