AYVA TATLISI TARİFİ
AYVA TATLISI
Malzemeler:
- 5 adet ayva
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Üstü için krem şanti ya da kaymak
Yapılışı:
- Ayvaları yıkayıp soyun ve ortadan ikiye bölün.
- İkiye böldüğünüz ayvaların çekirdekli kısmını oyun ve çekirdeklerini bir kenara ayırın.
- Büyük bir tencereye 5 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri atıp ocağa alın. Daha önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini de bu suya atın.
- Şerbet kaynamaya başladığında ayvaları bu şerbetin içine atın ve arada karıştırarak ayvalar biraz yumuşayana kadar pişirin.
- Biraz pişen ayvaları bir fırın tepsisine dizin ve kalan şerbeti ayvaların üzerlerine dökün.
- 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Arada çatalla kontrol edin yumuşamışsa olmuştur.
- Servis ederken üstlerine krem şanti koymanızı tavsiye ederim.
Deneyen herkese afiyet olsun.
En sevdiğim tatlı
YanıtlaSil