ISLAK KEK TARİFİ
ISLAK KEK
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 2 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu İçin:
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Bir kapta 3 adet yumurta ile 1 buçuk su bardağı toz şekeri köpük oluncaya kadar iyice çırpın.
- Ardından 1 buçuk su bardağı süt ile 1 su bardağı sıvı yağını da ekleyin ve çırpın.
- 2 buçuk su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilya ile kabartma tozunu da sütlü karışıma ilave edip biraz karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye kek karışımını dökün ve 180 derecelik fırında pişirin. Ben yaklaşık 40 dakikada pişirdim siz yarım saat sonra çatalla kontrol edersiniz.
- Sosu için ise; derin bir tencereye 1 buçuk su bardağı sütü, 1 bardak toz şekeri, yarım su bardağı sıvı yağını ve 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip bir güzel çırpın ve ocağa alıp pişirin.
- Sos kaynamaya başladıktan bir 5 dakika sonra ocaktan alın.
- Keki dilimleyip bir kaç yerine çatalla delik açın ve ardından sosun ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kekin üstüne dökün.
- Yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder