ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

 ARNAVUT CİĞERİ

Merhaba ciğer seven ya da sevmeyen dostlara;

Evet bugün yanında sumaklı ya da maydanozlu soğanla şahane bir tat olan Arnavut Ciğeri tarifini paylaşacağım. Ciğeri sevmeyene bile yedireceğini düşündüğüm tarife geçelim;


Malzemeler(5 kişilik):

  • 1 buçuk kilo kuşbaşı doğranmış dana karaciğeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz 
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Kızartmak için sıvı yağı
  • 4 adet patates
Yapılışı:

İlk önce ciğerleri yıkayıp iyice süzdürün sulu kalmasın. (Ciğeri yıkamayanlar da oluyor ama ben her zaman yıkarım. Burada önemli olan iyice süzdürmek) Ardından ciğerleri tuzlayıp kırmızı toz biberini atın. Ve iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta unu ve karbonatı karıştırın. Ciğerleri bu una bulayın ve fazla unun gitmesi için ciğerleri elekten geçirin.
Bir tavada yağı iyice kızdırın.(Bol yağda kızartılmalı) Daha sonra ciğerleri tavaya fazla doldurmadan  azar azar atıp, yaklaşık 3-4 dakika çevire çevire kızartın. Çok uzun tavada tutmayın yoksa sert olabilir. 
Küp küp doğranmış patatesleri ayrı yerde kızartıp ister ciğere ekleyin isterseniz ayrı koyup servis edin.
Afiyet Olsun...😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ