ETLİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
ETLİ DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler (5 kişilik):
- 300 gram yağsız dana kuşbaşı
- 300 gram orta yağlı koyun eti
- Yarım yemek kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
Servis için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber ya da pul biber
Yapılışı:
İlk adım etleri düdüklü tencerede 35 dakika iyice haşlayın.Daha sonra pişen etleri bir kaba aktarın. Etleri didikleyin.
Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurdu ve unu çırpın.İçine sarımsakları ilave edin.
Terbiye kesilmemesi için sıcak et suyunu, terbiyeye azar azar karıştırarak ekleyin.Sonra et suyunun içine bütün terbiyeyi dökün. Tuzunu ekleyin. Çorba kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. En son servis ederken üstüne kırmızı biberli tereyağını gezdirin.
Afiyet Olsun 😊
Yorumlar
Yorum Gönder