VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ
VİŞNELİ CHEESECAKE
Malzemeler:
Tabanı için:
- 3 paket burçak bisküvi
- 125 gram eritilmiş margarin
Kreması için:
- 600 gram labne
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Vişneli sos için:
- 200 gram dondurulmuş vişne
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirin. Eritilmiş margarini üzerine ekleyip hamur gibi kıvam alana kadar iyice karıştırın. Sonra yağladığınız tepsiye bisküvileri bastırarak bir taban oluşturun ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Kreması için ise labneyi,şekeri,nişastayı,yoğurdu ve vanilyayı mikserle çırpın. Ardından yumurtaları da ekleyin ve biraz daha çırpın. (Karışım çok sıvı olacak ama piştiğinde bu sıvılık gidecektir.) Yarım saat buzdolabında dinlendirdiğiniz bisküvili tabanın üzerine bu karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.(Piştiğini anlamak için tepsiyi hafif sallayın çok titremiyorsa pişmiş demektir.)
Vişneli sos için; vişneleri ocağa alın üstüne su ve şekerini koyun, kaynamaya başladığında az suyla açtığınız nişastayı istediğiniz kıvama gelene kadar yavaş yavaş ekleyin. Piştikten sonra arzunuza göre vişneleri çıkarabilirsiniz.
En son pişen tatlının üzerine sosu ekleyin. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder