ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ

 ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Malzemeler (5 kişilik):

  • 1 kilo taze fasulye
  • 4 adet büyük boy domates (İster rendeleyebilir isterseniz küp küp doğrayabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığına yakın toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından havuçları, sarımsağı ve fasulyeleri de ekleyip yaklaşık 3 dakika kadar daha kavurun. Domatesleri ilave edip tuzunu ve şekerini atın. Suyunu katın kaynamaya başladığında ise ocağın altı kısık pişirin. (Suyu fasulyeleri geçmesin) Ve yemeğimiz hazır.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ