AŞURE TARİFİ
AŞURE
Malzemeler (5 Kişilik):
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı nohut
- 150 gram kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 80 gram kuru üzüm
- 8 ya da 9 adet karanfil
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- İstediğiniz meyveler (Dut kurusu, kuru incir vb.)
- Yarım yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Nohut ile kuru fasulyeyi bir arada düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin. Ardından buğdayı da düdüklüde yarım saat pişirin.
- Meyveleri doğrayıp ayrı bir tencerede yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. İçine karanfilleri de ekleyin.
- Pişmiş olan meyveleri, nohudu, kuru fasulyeyi ve buğdayı bir tencerede birleştirin. 10 dakika birlikte kaynatın.
- Kaynayan malzemelere 2 buçuk su bardağı şekeri de ekleyin.
- Ayrı bir kapta yarım yemek kaşığı nişastayı su ile açın ve aşureye karıştırarak ekleyin.
- Kıvamını aldığında ocaktan indirin.
- Servis ederken üstüne istediğiniz malzemeleri koyun.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder