FIRINDA PALAMUT PAPAZ YAHNİ

FIRINDA PALAMUT PAPAZ YAHNİ

Merhaba sevgili balık sever dostlar. Bugün sizlere sarımsak, soğan ve sirkenin muhteşem birleşimi olan papaz yahnisinin tarifini vereceğim. Eğer balığın kızartmasından ve buğulamasında sıkıldıysanız bu tarifi denemelisiniz. Ve geçelim tarife;



Malzemeler (5 Kişilik):

  • 3 adet büyük boy palamut (Dilimlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Temizlenmiş ve dilimlenmiş balıkları bol tuzlayıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Bir tavada yemeklik doğranmış 2 adet soğanı ve 5 diş sarımsağı yarım su bardağı sıvı yağ ile iyice kavurun.
  3. Kavrulan soğanlarla sarımsaklara 1 buçuk yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ardından 2 su bardağı suyu ve 2 yemek kaşığı üzüm sirkesini katın. Tavayı ocaktan alın pişirmenize gerek yok.
  4. Tuzlanmış balıkları derin bir tepsiye dizin ve üstüne yaptığınız salçalı sosu gezdirerek dökün.
  5. 200 derecelik fırında balıkların üstü kızarana ve sosu biraz azalana kadar pişirin. Ben yaklaşık 1 saatte pişirdim.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ