İZMİR KÖFTE TARİFİ
İZMİR KÖFTE
![]() |
İzmir Köfte |
Malzemeler (5 kişilik):
- 750 gram dana kıyma
- 4 dilim ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Kırmızı toz biber
- 5 adet büyük boy patates
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy soğan (Yemeğin üstü için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı:
- İlk olarak köfteyi yapmak için kıymaya 1 adet rendelenmiş soğanı,ekmeği,galeta ununu,yumurtayı,sarımsağı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Patatesleri halka halinde ya da elma dilim şeklinde doğrayın.
- Fırın tepsisine köfteleri ve patatesleri dizip üstüne de 1 küçük boy soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağını üstlerine gezdirin.
- 200 derecelik fırında hafif kızartın.(İsterseniz köfteleri ve patatesleri tavada da kızartabilirsiniz.)
- Başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 3 su bardağı suyu karıştırıp tuzu da ekleyin. Bu suyu da hafif kızaran patates ve köftelerin üzerine dökün.
- 3 adet domates ve 3 adet yeşil biberi de yemeklik ya da dilim dilim kesip üzerilerine dizip yeniden 200 derecelik fırına verin.
Afiyet Olsun...😊
Fenerli abla
YanıtlaSil