İZMİR KÖFTE TARİFİ

 İZMİR KÖFTE

İzmir Köfte


Malzemeler (5 kişilik):

  • 750 gram dana kıyma
  • 4 dilim ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 5 adet büyük boy patates
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy soğan (Yemeğin üstü için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı:
  • İlk olarak köfteyi yapmak için kıymaya 1 adet rendelenmiş soğanı,ekmeği,galeta ununu,yumurtayı,sarımsağı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Patatesleri halka halinde ya da elma dilim şeklinde doğrayın.
  • Fırın tepsisine köfteleri ve patatesleri dizip üstüne de 1 küçük boy soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağını üstlerine gezdirin.
  • 200 derecelik fırında hafif kızartın.(İsterseniz köfteleri ve patatesleri tavada da kızartabilirsiniz.)
  • Başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 3 su bardağı suyu karıştırıp tuzu da ekleyin. Bu suyu da hafif kızaran patates ve köftelerin üzerine dökün.
  • 3 adet domates ve 3 adet yeşil biberi de yemeklik ya da dilim dilim kesip üzerilerine dizip yeniden 200 derecelik fırına verin.
Afiyet Olsun...😊

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ