POĞAÇA TARİFİ
POĞAÇA
Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 125 gram eritilmiş margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı mahlep (İsterseniz azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (hamur ele yapışmayacak kadar)
- Üstü için susam ve çörek otu
- İçi için ise ister beyaz peynir isterseniz lor koyabilirsiniz.
Yapılışı:
- Bir kapta ılık süte mayayı ve şekeri ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin.
- Maya kabarmaya başladığında yumurtasını, tuzunu, sıvı yağı ile margarinini ilave edip mahlebini de kattıktan sonra biraz karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamurun üstünü bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisinde de 35 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- En son üstüne önceden ayırdığınız 1 yumurta sarısını sürün ve isteğinize göre susam ve çörek otu serpip 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...😊
Elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok leziz gözüküyor.
Teşekkürler.Denemenizi tavsiye ederim.
SilCok leziz
YanıtlaSil