TAS KEBABI TARİFİ
TAS KEBABI
Malzemeler (5 Kişilik):
- 1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 5 adet büyük boy patates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağı
- Yarım yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
- Bir tencerede sıvı yağını biraz kızdırıp etleri bu yağda biraz kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve yeşil biberleri de ekleyip etlerle birlikte biraz çevirin ve salçayı da ilave edin.
- Domatesleri ilave edin ve etlerin üstünü bir parmak geçene kadar su koyun. Baharatlarını ve tuzunu katın.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını biraz kısın. Etler pişene kadar azar azar su ilave edebilirsiniz.
- Etler pişerken patatesleri ister küp küp isterseniz kızartmalık doğrayıp kızartın.
- Servis ederken hem patatesleri hem de etleri isteğinize göre ayrı tabaklarda ya da bir tabakta sunabilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun.😊
Acım ac fena görünüyor
YanıtlaSil