YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ
YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI
Evet çorba severler merhaba. Bugün aşurelik buğdaydan hem kolay hem de lezzetli bir çorba tarifi paylaşıyorum. Buğdayları isteğinize göre bir gece önceden ıslatabilir ya da benim gibi düdüklüde pişirebilirsiniz. İsterseniz bu çorbaya daha önceden haşlanmış nohutta ekleyebilirsiniz. Sizlerin de beğeneceğini ümit ederek tarife geçelim:
Malzemeler (5 Kişilik):
- 1 su bardağına yakın buğday (Önceden 25 dakika düdüklüde pişirilmiş)
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- Üzeri için 4 yemek kaşığı sıvı yağı, pul biber(isterseniz koymayabilirsiniz) ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 6 su bardağı su (İstediğiniz kıvama göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yapılışı:
- Önceden pişirdiğiniz buğdayları suyu ile birlikte bir tencereye koyun ve 6 su bardağı suyu, tuzunu ve nanesini ekleyip kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı yoğurda 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı unu koyup iyice çırpın. Kaynayan buğdayların suyundan 1 kepçe alıp bu yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından çorbayı yavaş yavaş karıştırarak karışımı tencereye dökün ve biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapayın.
- Bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağını biraz ısıtın ve pul biberle kırmızı toz biberi de ekleyerek yağı kızdırın. Servis ederken çorbanın üstüne dökün.
Deneyenlere afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder