EKŞİLİ SULU KÖFTE TARİFİ

 EKŞİLİ SULU KÖFTE


Malzemeler (5 Kişilik):

Köftesi için:

  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
  • Yarım adet orta boy soğan 
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak un (Köfteyi yaptıktan sonra yapışmaması için una bulayacağız)
Çorbası için:
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım adet soğan
  • Yarım yemek kaşığına yakın tuz
  • Sıvı yağ
  • Nane
Yapılışı:
  • İlk köfteleri yapalım; kıymanın içine pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlarla tuzunu atıp iyice yoğuralım.
  • Ardından küçük küçük köfteler yapıp una bulayın ki yapışmasınlar.
  • Köfteler bittikten sonra çorbaya geçelim: 
  • Biraz sıvı yağında yarım soğanı kavuralım. Yemeklik doğranmış havuçları ve patatesleri de ekleyip hepsini kavurup çorbanın suyunu koyalım.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra köfteleri çorbanın içine atın. (Su köftelerden 2 parmak kadar çıksın) Nane ve tuzunu da ekleyelim.
  • Terbiyesi için 1 yemek kaşığı un ile 1 su bardağı yoğurdu biraz su ile ayrı bir kapta çırpalım.
  • Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar su alıp terbiyenin içine koyup biraz çırpın ki terbiye kesilmesin. 
  • Pişmeye başlayan köftelerin içine terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak dökün. Biraz daha kaynatın. 
  • İsteğe bağlı servis ederken üstüne kırmızı toz biber yakabilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ