EKŞİLİ SULU KÖFTE TARİFİ
EKŞİLİ SULU KÖFTE
Malzemeler (5 Kişilik):
Köftesi için:
- Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
- Yarım adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak un (Köfteyi yaptıktan sonra yapışmaması için una bulayacağız)
Çorbası için:
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım adet soğan
- Yarım yemek kaşığına yakın tuz
- Sıvı yağ
- Nane
Yapılışı:
- İlk köfteleri yapalım; kıymanın içine pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlarla tuzunu atıp iyice yoğuralım.
- Ardından küçük küçük köfteler yapıp una bulayın ki yapışmasınlar.
- Köfteler bittikten sonra çorbaya geçelim:
- Biraz sıvı yağında yarım soğanı kavuralım. Yemeklik doğranmış havuçları ve patatesleri de ekleyip hepsini kavurup çorbanın suyunu koyalım.
- Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra köfteleri çorbanın içine atın. (Su köftelerden 2 parmak kadar çıksın) Nane ve tuzunu da ekleyelim.
- Terbiyesi için 1 yemek kaşığı un ile 1 su bardağı yoğurdu biraz su ile ayrı bir kapta çırpalım.
- Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar su alıp terbiyenin içine koyup biraz çırpın ki terbiye kesilmesin.
- Pişmeye başlayan köftelerin içine terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak dökün. Biraz daha kaynatın.
- İsteğe bağlı servis ederken üstüne kırmızı toz biber yakabilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet şifa olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder