İNCE AKITMA TARİFİ

 TRAKYA USULÜ TAVUKLU İNCE AKITMA


Malzemeler:

  • 1 kilo tavuk budu (mümkünse tavuk yağlı olsun)
  • Su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Akıtmanın hamuru için:

  • 500 gram un
  • Su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ (Tavayı yağlamak için)
Yapılışı:
  1. İlk olarak akıtmaları yapmak için derin bir kapta 500 gram una 1 tatlı kaşığı tuz ile suyu katıp iyice çırpın. Hamurun kıvamı krep hamurundan daha sıvı olmalı.
  2. Krep tavasını ya da normal yapışmaz bir tavayı bir peçete yardımıyla sıvı yağla yağlayın.
  3. Ardından akıtmaları krep gibi çevirerek pişirin.
  4. Pişen akıtmaları ayrı ayrı koyalım ki birbirlerine yapışmasın. Biraz soğuduktan sonra üst üste koyabilirsiniz.
5. Ayrı bir tencerede tavuk butlarını bol suda haşlayalım. Suyu çok olsun çünkü akıtmaları bu suyla ıslatacağız.
6. Tavuklar da piştikten sonra artık tüm malzemelerimiz hazır. 
7. Servis ederken tabağa ilk akıtmayı koyun ardından bir kepçe kadar da tavuk suyunu akıtmanın üstüne dökün. Artık kaç adet akıtma isterseniz bu sırayla ıslayın ve en son tavukları üste koyun.  (Burada dikkat etmeniz gereken tavuk suyunun sıcak olması) Arzunuza göre karabiber de ekleyebilirsiniz.

Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ