PERDE PİLAVI TARİFİ

 PERDE PİLAVI

Merhaba sevgili dostlar. Bugünkü tarifim, misafirlerimize severek yaptığımız ve tam not alan Perde Pilavı. Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ile şahane bir lezzet olan bu pilav tarifini mutlaka denemelisiniz. Tabi biraz zahmetli olsa da uğraştığınıza değeceğini söyleyebilirim. Neyse dostlar geçelim tarifimize;



Malzemeler (5 Kişilik):

Pilavı için:

  • 2 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • Kuş üzümü (2 ya da 3 yemek kaşığı)
  • Dolmalık fıstık 
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe göre badem
Hamuru için:
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
Yapılışı:
  1. İlk olarak tavuk budunu yaklaşık 4 su bardağı suda haşlayalım. Yarım yemek kaşığı tuzu da bu suya ekleyin. Suyunu pilavda kullanacağız ki daha lezzetli olsun.
  2. Pilavı için; yemeklik doğranmış soğanları kavuralım ve ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip biraz yağda çevirelim. Daha sonra yıkadığımız ve iyice suyunu süzdüğümüz pirinçleri de katıp iyice kavuralım.
  3. Kavrulan pirinçlere daha önce haşladığımız tavukların suyundan 3 buçuk su bardağı tavuk suyunu ekleyelim. Eğer tavuk suyunuz az gelirse normal su da katabilirsiniz.
  4. Suyunu kattığımız pilava kuş üzümünü, 1 tatlı kaşığı yeni baharını, 1 çay kaşığı karabiberini ve 1 çay kaşığı tarçınını da atıp karıştırın. Eğer daha baharatlı olsun derseniz baharatları çoğaltabilirsiniz. Orası sizin damak zevkinize kalmış. Ocağın altını kısın pilav kaynasın.
  5. Pilav pişerken bir taraftan tavuk etini didikleyin.
  6. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapayın ve tavuk etini de pilavın üstüne atıp karıştırın ve tencerenin kapağını kapayın pilavı demlenmeye bırakın.
  7. Hamuru için ise; una tuzunu, yarım yemek kaşığı sıvı yağını ve hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar da suyunu katıp yoğurun.
  8. Kıvama gelen hamuru kullanacağınız kalıba göre bir yufka açın. Kek kalıbı kullanabilirsiniz.
  9. Kalıbı yağlayın. Açtığınız yufkayı kalıba kenarları boşta kalacak şekilde yerleştirin. (Eğer badem kullanacaksanız kalıba baştan bademleri istediğiniz şekilde dizin ardından yufkayı kalıba serin)
  10. Pilavı bastırarak yufkanın üstüne dökün. Ve ardından kenar kısımları içe katlayıp açık yer bırakmayın.(Pirinçler görünmesin) En üstü yağlayın.
  11. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ