TARHANA ÇORBASI TARİFİ

 TARHANA ÇORBASI


Herkese merhaba. Bir önceki tarifimde yapımını anlattığım tarhananın, çorba tarifini de paylaşıyorum. Siz isterseniz bu çorbaya nane ya da kekik ekleyebilirsiniz. Kıyma da koyanlar oluyor ama ben denemedim .Bir de servis ederken bayat ekmek ya da kruton ile beyaz peynir bu çorbaya çok yakışıyor. İsterseniz rendelenmiş kaşar da kullanabilirsiniz. Orası tabi sizin damak zevkinize kalmış. Deneyin derim. Belki aman canım çorba bu işte diyenleriniz olabilir. Ama bazı püf noktaları var tabi. 😉 Hadi başlayalım:



Malzemeler (5 Kişilik):

  • 5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 2 yemek kaşığı tere yağ ya da sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 7 ya da 8 su  bardağı su (İstediğiniz miktarda azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yapılışı:
  1. Bir tencerede 5 yemek kaşığı toz tarhanayı biraz su ile ıslatın (yaklaşık yarım su bardağı su) ve yarım saat kadar bekletin. Arada karıştırın ki erisin.
  2. Ardından 7 su bardağı kadar suyu içine ekleyin ve ocağa alın. (Eğer pişerken kıvamı koyu gelirse biraz daha su ekleyin.) Tuzunu da atın.
  3. Ocakta karıştırarak pişirin.
  4. Kaynayan tarhanayı ocaktan alın.
  5. Ayrı bir tavada tere yağını ya da sıvı yağını biraz kızdırın ve kırmızı toz biberini de atıp servis ederken çorbanın üstüne dökün.
Deneyen herkese afiyet şifa olsun.

Yorumlar

  1. Cok tarhana corbası içtim ama bu cook lezzetli deyenin derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Afiyet olsun...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ