TEPSİ KEBABI TARİFİ
TEPSİ KEBABI (SİNİ KEBABI)
Herkese merhaba,
Sini kebabı da denen bu kebabın yapımı oldukça basit. Yani kebap ustalığı istemiyor kısaca evde de yapabilirsiniz. Ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Kuzu kıyması ile kuyruk yağını sevmeyebilirsiniz lakin sadece dana kıyması ile yaparsanız kebabın pek tadı olmaz. Kıyma da biraz yağlı olmalı. Hatta kebap piştikten sonra yağdan dolayı kebabın ufaldığını yani çektiğini görebilirsiniz. Sebzeleri zırhtan çeker gibi doğramak gerekiyor. Eğer rondodan çekerseniz sebzeler çok sulanacaktır.
Neyse denemenizi tavsiye ederek geçelim tarife;
Malzemeler (5 kişilik):
- 1 kilogram dana kıyma
- 250 gram orta yağlı kuzu kıyma
- 100 gram kuyruk yağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak (Siz isterseniz daha fazla koyabilirsiniz)
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
- İlk olarak 1 adet soğanı, 1 adet kapya biberi, 3 adet yeşil biberi, 1 adet domatesi ve maydanozu aşağıdaki resimde görüldüğü gibi çok küçük doğrayalım. Sarımsağı da rendeleyelim.
- Ardında bir kapta 1 kg dana kıyma, 250 gram kuzu kıyma ve satırdan geçirilmiş kuyruk yağını doğradığımız sebzelerle salçalarını karıştıralım. (Salçayı ayrı olarak kıymayı tepsiye yaydıktan sonra su ile açıp dökenler de oluyor ama ben direk kıymanın içine koydum) Ve baharatlarla tuzunu da ekleyip iyice yoğuralım.
- Güzelce yoğurduğumuz karışımı tepsiye yayalım.
- 200 derecelik sıcak fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Biraz pişirdiğimiz kebabın üstünü domates ve biberlerle süsleyip iyice kızarana kadar tekrar fırına verip pişirelim.
Deneyen herkese afiyet olsun.😊
Yediğim en güzel yemeklerin bir tanesi de ince akıtmadır bayılırım
YanıtlaSil