FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

 FINDIKLI KURABİYE

Merhaba sevgili kurabiye canavarları.

Bugün sizlere  çayın kahvenin yanında çok iyi bir arkadaş olan kurabiye tarifini vereceğim. Vallahi kurabiyeyi ilk kim bulduysa ne iyi etmiş diyemeden de geçemeyeceğim. 😋

Söylenene göre ilk bulunması şans eseri olmuş. Eskiden fırıncılar fırının sıcaklığını anlamak için küçük  hamurlar yapıp fırına atarlarmış. İşte bu hamur parçaları zamanla kurabiyeye dönüşmüş ve günümüze kadar gelmiş. Neyse dostlar fazla uzatmadan sizlere kurabiye tadında günler dileyerek geçelim tarifimize;



Malzemeler:

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 3 buçuk bardak un (Kıvama göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (Sarıları hamurun içine beyazları ise üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram çekilmiş fındık (2 yemek kaşığı kadarını hamurun içine katacağız geri kalan üstüne)
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Ardından 2 adet yumurta sarısını, vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ve ununu, çekilmiş olan fındıktan 2 yemek kaşığı kadarını da hamura katıp iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak, ele yapışmayacak.
  3. Yoğurduğunuz hamuru istediğiniz şekli verip önce yumurta akına daha sonra da çekilmiş olan fındıklara bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 
  5. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacak ama soğuduğunda biraz sertleşecektir.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ