KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ
KARNABAHAR YEMEĞİ
Merhaba sevgili sebze severler.
Artık kış geldiğine göre yapılsın karnabahar yemeği😋. Hem kalorisi düşük hem de vitamin bakımından oldukça yüksek bir besindir. Sevmeyeni çok olsa da bence her evde pişmesi gereken bir sebzedir karnabahar diyerek geçelim tarife;
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- Tavuk eti ya da kırmızı et
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvıyağı
Yapılışı:
- Karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayın.
- 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede sıvı yağında iyice kavurun.
- Domates salçası ile biber salçasını da ekleyip bir güzel kavurduktan sonra 1 su bardağı kadar su koyup tuzu ve karabiberi atın.
- Karnabaharları tencereye alıp biraz daha su ekleyin ama suyun karnabaharları geçmemesi gerekir.
- Ocakta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı halde pişirin ve sakın fazla karıştırmayın yoksa karnabaharlar dağılır.
Deneyenlere afiyet şifa olsun.😊
Yorumlar
Yorum Gönder