ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ
ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI
Merhabalar çorba severler.
Artık kış geldiğine göre yapılsın çeşit çeşit çorbalar. 😋
Tam bir şifa deposu da denen tavuk suyu çorbasını eğer bulabilirseniz köy tavuğu ya da marketlerde satılan organik tavuk ile yapmanızı tavsiye ederim. İçerisine isterseniz havuç rendeleyebilirsiniz. Eğer havuç kullanacaksanız şehriyelerle birlikte atın. Servis ederken ister maydanoz ister dere otu kullanabilirsiniz. Artık sizin damak zevkinize kalmış diyerek fazla uzatmadan tarife geçelim;
Malzemeler (5 Kişilik):
- 1 adet tavuk budu
- 1 buçuk litre su
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
- İlk olarak 1 adet tavuk budunu tencerede iyice haşlayın.
- Haşlanan budu ayrı bir kaba soğumaya bırakın. Ve tavuk suyuna biraz daha su ilave ederek şehriyesini atın. Şehriyeler iyice pişene kadar kaynatın.
- Ayrı bir kapta 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un ile 2 yemek kaşığı yoğurda çok az su ilave edip iyice çırpın. Daha sonra çorbaya bu karışımı ilave edin.
- Önceden haşlamış olduğunuz budu didikleyin ve çorbaya katın.
- Ardından çorbanın tuzunu ve nanesini de katın.
- Servis ederken üzeri için kırmızı toz biberli yağ yakabilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun.😊
Yorumlar
Yorum Gönder