ALMAN PASTASI TARİFİ

 ALMAN PASTASI



Malzemeler:

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket instant maya  (10 gr.)
  • 5 buçuk su bardağı kadar un (Azar azar ilave edin. Hamur ele yapışmayacak sertlikte olmalı)
Kreması için;
  • 7 su bardağı süt
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı margarin ya da tere yağ
NOT: Verdiğim malzeme miktarlarından, bir portakal büyüklüğünde tam 19 adet pasta çıkıyor. Siz daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarıya bölüp de yapabilirsiniz. Çikolatalı yapmak için kremadan bir miktar ayırıp içine 2 yemek kaşığı nutella atıp karıştırabilirsiniz.

Yapılışı:
  1. İlk olarak hamur için derin bir kapta mayaya 2 su bardağı ılık sütü ve 5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve 10 dakika kadar bekleyin.
  2. Ardından 1 adet yumurtayı atıp çırpın ve 1 çay kaşığı mahlep, 1 çay bardağı sıvı yağını ve en son unu da ilave edip iyice yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üstünü bir bezle kapatıp yaklaşık 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurları istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. (Hamurları ister yumurta büyüklüğünde ister daha büyük yapın orası sizin isteğinize bağlı)
  5. Tepsiye aralıklı dizdiğiniz hamurların üstüne bir bez serip, 1 saat tepside mayalanmaya bırakın.
  6. Dinlendirdiğiniz hamurları 170 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen hamurları soğuması için bir kenara alın.
  8. Kreması için ise bir tencerede süte ununu, nişastasını, şekerini ve vanilyasını da ekleyin ve iyice çırpın. Ardından kremayı orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  9. Kıvamını alan kremayı ocaktan alın ve tereyağını ya da margarinini ekleyip bir güzel karıştırın ve soğumaya bırakın.
  10. Soğumuş olan hamurları ortadan ikiye bölüp bir kaşık yardımıyla ya da krema torbasıyla kremasını doldurun. Miktar olarak ben bir pasta hamuru için yaklaşık 3 yemek kaşığı krema koydum. Ardından pastaları bir tepsiye koyun üstünü kapayıp yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  11. Servis ederken üstüne ister pudra şekeri isterseniz de çikolata sosu koyabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ