İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ
İŞKEMBE ÇORBASI
Malzemeler (5 Kişilik) :
- 1 buçuk kilo kuzu işkembesi
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 5 ya da 6 diş sarımsak
- Pul biber
- Üstü için 2 yemek kaşığı tere yağ ya da sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tuz
Yapılışı :
- İlk adım olarak temizlenmiş işkembeyi bol suda yıkayın.
- Yıkadığınız işkembeyi küçük küçük doğrayın ve derin bir tencereye ya da düdüklü tencereye alıp üstüne bol su ilave edin.
- Ben düdüklü tencerede 50 dakika pişirdim. Normal tencerede bu süre uzayacaktır.
- Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı yoğurda 3 yemek kaşığı un, rendelenmiş sarımsakları ve yarım bardak kadar da su ekleyip çırpın.
- İşkembeler piştikten sonra bir kepçe suyundan alıp yoğurtlu karışıma çırparak ekleyin ve ardında bu yoğurtlu karışımı karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
- Yoğurtlu karışımla çorbayı biraz daha pişirip ocağı kapatın.
- Üstü için ise 2 yemek kaşığı tere yağını ya da sıvı yağını bir tavada 1 çay kaşığı kadar pul biber ya da kırmızı toz biber ile kızdırıp servis ederken dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder