RAMAZAN PİDESİ

 RAMAZAN PİDESİ



Malzemeler :

  • 2 yumurta (Akları hamurun içine sarıları ise üstüne kullanılacak)
  • 2 buçuk su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru maya
  • Üstü için çörek otu ve susam
Not : Bu malzemelerle 3 adet pide çıkıyor.
Yapılışı :
  1. İlk olarak derin bir yoğurma kabında; yarım su bardağı ılık sütle mayayı ve 4 yemek kaşığı şekeri 5 dakika kadar bekletin maya biraz kabarsın.
  2. Ardından bu karışıma 2 yumurta akını da ekleyip çırpın. Daha sonra ununu, tuzunu, 4 yemek kaşığı sıvı yağını ve kalan ılık sütü de katıp bir güzel yoğurun. Hamurun kıvamı çok yumuşak olmamalı. Eğer sert ise biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üstünü bir bezle iyice kapayıp 45 dakika kadar bekletin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve biraz unlayın. Beklettiğiniz hamurları pide büyüklüğünde açıp tepsiye koyun. Üstüne yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otunu serpin.
  5. Pideleri tepside yaklaşık 45 dakika kadar daha bekletin. İyice mayalansın. Eğer hızlı mayalanmasını isterseniz fırını 50 dereceye getirip biraz ısınmasını sağlayın ve fırını kapatıp pideleri fırına verip burada mayalandırın.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ