RAMAZAN PİDESİ
RAMAZAN PİDESİ
Malzemeler :
- 2 yumurta (Akları hamurun içine sarıları ise üstüne kullanılacak)
- 2 buçuk su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 kilo un
- 1 paket kuru maya
- Üstü için çörek otu ve susam
Not : Bu malzemelerle 3 adet pide çıkıyor.
Yapılışı :
- İlk olarak derin bir yoğurma kabında; yarım su bardağı ılık sütle mayayı ve 4 yemek kaşığı şekeri 5 dakika kadar bekletin maya biraz kabarsın.
- Ardından bu karışıma 2 yumurta akını da ekleyip çırpın. Daha sonra ununu, tuzunu, 4 yemek kaşığı sıvı yağını ve kalan ılık sütü de katıp bir güzel yoğurun. Hamurun kıvamı çok yumuşak olmamalı. Eğer sert ise biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz.
- Yoğurduğunuz hamurun üstünü bir bezle iyice kapayıp 45 dakika kadar bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve biraz unlayın. Beklettiğiniz hamurları pide büyüklüğünde açıp tepsiye koyun. Üstüne yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otunu serpin.
- Pideleri tepside yaklaşık 45 dakika kadar daha bekletin. İyice mayalansın. Eğer hızlı mayalanmasını isterseniz fırını 50 dereceye getirip biraz ısınmasını sağlayın ve fırını kapatıp pideleri fırına verip burada mayalandırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder