ŞEKERPARE TARİFİ
ŞEKERPARE
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 250 gram margarin
- 3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısını üstü için ayırın)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
Yapılışı:
- İlk önce bir tencerede 5 su bardağı şeker ve 6 su bardağı suyla şerbetini hazırlayın. Sonra bir kenara alıp soğutun. (Şerbet soğuk hamur sıcak olacak.)
- Hamuru için ise; margarini bir tavada hafif eritin ama kaynatmayın. Eriyen margarini geniş bir kaseye alıp içine 2 yemek kaşığı toz şekeri, 2 adet yumurtayı ve 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Ardından 1 çay bardağı irmik ile aldığı kadar unu ve karbonatı ekleyip yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiye hamurundan çok az yumuşak olacak.
- Yağlanmış fırın tepsisine hamurları istediğiniz şekle getirip aralıklı olarak dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz hamurların üstüne 1 yumurta sarısını çırpıp bir çatal yardımıyla sürün.
- 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra yaklaşık 3 dakika kadar bekleyin ilk sıcaklığı çıksın.
- Soğumuş olan şerbeti şekerparelerin üstüne dökün.
Deneyenlere afiyet olsun...
Cok güzeldi elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim afiyet olsun.🙂
Sil