SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

 SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Malzemeler :

  • 2 litre süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  1. Derin bir tencereye sütü boşaltın. Ardından 3 su bardağı şeker, 10 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilyayı da ekleyin ve iyice karıştın.
  2. Orta ateşte karıştıra karıştıra irmikler pişine kadar pişirin.
  3. Kıvam alan tatlıyı ocaktan alın ve soğumadan 2 yemek kaşığı margarini ekleyip karıştırın.
  4. Tatlıyı derin bir tepsiye boşaltın ve en az 3 saat dolapta dinlendirin.
  5. Servis ederken isteğe göre üstüne fındık, karamel, hindistan cevizi serpebilirsiniz. 
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ