BAKLAVA YAPIMI (HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN)
BAKLAVA
Malzemeler :
- 1 paket baklavalık yufka (800 gram)
- 400 gram dövülmüş ceviz içi ya da fındık içi (Ben 200 gram ceviz içi 200 gram da fındık içini karışırdım. İsteğinize göre miktarı azaltabilirsiniz.)
- 250 gram margarin ya da tereyağı
Şerbeti için ise;
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 7 damla limon
Yapılışı :
- İlk olarak 5 bardak şeker ile 6 bardak suyla şerbetini ocağa alın. Kaynadığında limon damlatın.
- Şerbeti soğumaya aldıktan sonra 250 gram margarini ya da tereyağını eritin.
- Baklava tepsisini erittiğiniz margarinle yağlayın.
- 3 adet yufkayı tepsiye serin ve yağ ile bir miktar yağladıktan sonra her 3 yufkada bir yağlayın.
- Ceviz içlerini ya da fındıkları 15. veya 18. yufkadan sonra hepsini eşit şekilde serpiştirin.
- Ardından kalan yufkaları da yağlayıp baklavayı dilimleyin.
- Baklavanın içine sürdüğünüz margarinden kalanı iyice kızdırın ve baklavanın üstüne gezdirerek dökün.
- 180 derecelik fırında üstü iyicene kızarana kadar pişirin.
- Pişen baklavayı fırından çıkarın ve yaklaşık 3 dakika kadar bekleyin ve ardından şerbeti dökün.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder