DALYAN KÖFTE TARİFİ
DALYAN KÖFTE
Malzemeler (5 Kişilik):
Köftesi İçin:
- 1 kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik ile kimyon
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 dilim bayat ekmek içi (Islatıp suyunu sıkın)
- Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
İçi için ise;
- 7 yemek kaşığı garnitür (Siz isterseniz daha da çoğaltabilirsiniz)
- 4 adet haşlanmış yumurta
Sos için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı :
- İlk önce derin bir kapta 1 kilo kıymaya 4 adet ıslatılıp suyu alınmış bayat ekmek içini, 1 adet rendelenmiş soğanı ve sarımsağı, baharatlarını, yumurtasını, karbonatını ve tuzunu atıp iyice yoğurun. Yarım saat dolapta dinlendirin.
- Bu arada 4 adet yumurtayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Dinlendirdiğiniz köfte harcını yağlı kağıt üstüne alın ve kıymanın üstüne 1 adet daha yağlı kağıt koyup köfteyi aşağıdaki resimdeki gibi açıp üstüne yumurtaları dizin. Ardından istediğiniz miktarda garnitür koyun. Daha sonra altta kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin.
- Rulo haline gelmiş olan köfteyi fırın tepsisine yerleştin. Altındaki yağlı kağıdı yavaşça alın. Üstüne 1 adet yumurta akını çırpıp güzelce sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Ardından 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salçayı iyice çırpıp pişen köftenin kenarına dökün ve yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder