DALYAN KÖFTE TARİFİ

 DALYAN KÖFTE



Malzemeler (5 Kişilik):

Köftesi İçin:

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik ile kimyon
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 dilim bayat ekmek içi (Islatıp suyunu sıkın)
  • Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
İçi için ise;
  • 7 yemek kaşığı garnitür (Siz isterseniz daha da çoğaltabilirsiniz)
  • 4 adet haşlanmış yumurta
Sos için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı :
  1. İlk önce derin bir kapta 1 kilo kıymaya 4 adet ıslatılıp suyu alınmış bayat ekmek içini, 1 adet rendelenmiş soğanı ve sarımsağı, baharatlarını, yumurtasını, karbonatını ve tuzunu atıp iyice yoğurun. Yarım saat dolapta dinlendirin.
  2. Bu arada 4 adet yumurtayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
  3. Dinlendirdiğiniz köfte harcını yağlı kağıt üstüne alın ve kıymanın üstüne 1 adet daha yağlı kağıt koyup köfteyi aşağıdaki resimdeki  gibi açıp üstüne yumurtaları dizin. Ardından istediğiniz miktarda garnitür koyun. Daha sonra altta kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin.


  4. Rulo haline gelmiş olan köfteyi fırın tepsisine yerleştin. Altındaki yağlı kağıdı yavaşça alın. Üstüne 1 adet yumurta akını çırpıp güzelce sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  6. Ardından 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salçayı iyice çırpıp pişen köftenin kenarına dökün ve yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ