FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK

 FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK



Malzemeler :

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Bir tutam tuz 
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (Ben yaklaşık olarak 750 gram kullandım)
İçi İçin :
  • 1 buçuk su bardağı tahin
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker (Siz isterseniz miktarı azaltabilirsiniz.)
  • Çekilmiş fındık (İstediğiniz miktarda)
Yapılışı :
  1. İlk önce 2 su bardağı sütü ılıtın. 
  2. Derin bir kaba, ılıttığınız sütü dökün ve maya ile 6 yemek kaşığı şekeri ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekleyip karıştırın.
  3. Ardından unu ve bir tutam tuzu katıp yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak.
  4. Yoğurduğunuz hamurun üstüne bir bez atarak 1 saat dinlendirmeye bırakın.
  5. Mayalanan hamuru 8 adet bezeye ayırın. 
  6. Bezeleri bir oklava yardımıyla açın. Çok inceltmenize gerek yok.
  7. İçi için ise 1 buçuk su bardağı tahinle 1 buçuk su bardağı toz şekeri karıştırın.
  8. Açtığınız hamurların üstüne tahinli harcı her tarafına gelecek şekilde sürün ve çekilmiş fındıkları da serpiştirin. Ardından hamuru rulo halinde sarın. Ve istediğiniz büyüklükte aşağıdaki resimdeki gibi kesin.


  9. Kestiğiniz hamurları tepsiye ortadan başlayarak dik olarak dizin. 15 dakika kadar da tepside bekletin.
  10. 180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
  11. Ve çöreğimiz hazır.😋
Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ