FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK
FINDIKLI TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeler :
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Bir tutam tuz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (Ben yaklaşık olarak 750 gram kullandım)
İçi İçin :
- 1 buçuk su bardağı tahin
- 1 buçuk su bardağı toz şeker (Siz isterseniz miktarı azaltabilirsiniz.)
- Çekilmiş fındık (İstediğiniz miktarda)
Yapılışı :
- İlk önce 2 su bardağı sütü ılıtın.
- Derin bir kaba, ılıttığınız sütü dökün ve maya ile 6 yemek kaşığı şekeri ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekleyip karıştırın.
- Ardından unu ve bir tutam tuzu katıp yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak.
- Yoğurduğunuz hamurun üstüne bir bez atarak 1 saat dinlendirmeye bırakın.
- Mayalanan hamuru 8 adet bezeye ayırın.
- Bezeleri bir oklava yardımıyla açın. Çok inceltmenize gerek yok.
- İçi için ise 1 buçuk su bardağı tahinle 1 buçuk su bardağı toz şekeri karıştırın.
- Açtığınız hamurların üstüne tahinli harcı her tarafına gelecek şekilde sürün ve çekilmiş fındıkları da serpiştirin. Ardından hamuru rulo halinde sarın. Ve istediğiniz büyüklükte aşağıdaki resimdeki gibi kesin.
- Kestiğiniz hamurları tepsiye ortadan başlayarak dik olarak dizin. 15 dakika kadar da tepside bekletin.
- 180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Ve çöreğimiz hazır.😋
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder