SOSLU KÖFTE TARİFİ

 SOSLU KÖFTE



Malzemeler (5 Kişilik):

Köftesi İçin:

  • 750 gram orta yağlı köftelik kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber, kekik, nane, pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Sosu İçin:
  • Yarım adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. İlk olarak köfteleri hazırlayın. Tavada kızartın. 
  2. Kızarttığınız köfteleri ayrı bir kaba alın. 
  3. Ayrı bir tencerede kızarttığınız köftelerden kalan yağı ekleyerek yarım adet yemeklik doğranmış soğanı ve 1 adet doğranmış sarımsağı bu yağda kavurun.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra 1 yemek kaşığı salçasını da ilave edin ve biraz daha kavurun. Sonra yaklaşık 4 su bardağı su koyup 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi de ekleyin. Tuzunu da atın.
  5. Ocağın altı kısık halde sosu yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın. 
  6. Önceden kızarttığınız köfteleri kaynayan sosa atın ve bir 10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ