ZERDE TARİFİ
ZERDE TATLISI
Malzemeler (10 kase için) :
- 1 buçuk çay bardağı pirinç
- 15 su bardağı su
- 3 buçuk su bardağı toz şeker (İsterseniz 3 bardak kullanabilirsiniz.)
- 1 paket kuş üzümü
- 1 paket tatlı fıstığı
- 1 adet portakal
- 1 adet küçük boy limon
- 1 buçuk tatlı kaşığı gül suyu (Seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (1 çay bardağı suyun içinde en az 1 saat bekletebilirsiniz.)
- 6 yemek kaşığı buğday nişastası (1 su bardağı su ile seyreltip kullanılacak)
Yapılışı :
- Derin bir tencereye 15 su bardağı suyu ve 1 buçuk çay bardağı pirinci koyup kaynamaya bırakın.
- Pirinçler pişmeye başladığında 1 er paket kuş üzümü ile tatlı fıstığını da ekleyin.
- 1 adet portakalın ve 1 adet limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın ardından tatlıya ekleyip hepsini kaynatın. (İsterseniz sadece limon ya da portakal kullanabilirsiniz.)
- Gül suyunu ve zerdeçallı suyu da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra toz şekerini katın.
- Toz şeker eridikten sonra su ile seyrelttiğiniz nişastayı yavaş yavaş tatlıyı karıştırarak ilave edin. (Baştan fazla katı olmayabilir, dinlendikten sonra daha da kıvam alacaktır.)
- Tatlı kıvam alınca ocaktan indirin.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirmeye bırakın.
Herkese afiyet olsun.😊
Yorumlar
Yorum Gönder