ZERDE TARİFİ

 ZERDE TATLISI



Malzemeler (10 kase için) :

  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 15 su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker (İsterseniz 3 bardak kullanabilirsiniz.)
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket tatlı fıstığı
  • 1 adet portakal 
  • 1 adet küçük boy limon 
  • 1 buçuk tatlı kaşığı gül suyu (Seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (1 çay bardağı suyun içinde en az 1 saat bekletebilirsiniz.)
  • 6 yemek kaşığı buğday nişastası (1 su bardağı su ile seyreltip kullanılacak)
Yapılışı :
  1. Derin bir tencereye 15 su bardağı suyu ve 1 buçuk çay bardağı pirinci koyup kaynamaya bırakın.
  2. Pirinçler pişmeye başladığında 1 er paket kuş üzümü ile tatlı fıstığını da ekleyin.
  3. 1 adet portakalın ve 1 adet limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın ardından tatlıya ekleyip hepsini kaynatın. (İsterseniz sadece limon ya da portakal kullanabilirsiniz.)
  4. Gül suyunu ve zerdeçallı suyu da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra toz şekerini katın.
  5. Toz şeker eridikten sonra su ile seyrelttiğiniz nişastayı yavaş yavaş tatlıyı karıştırarak ilave edin. (Baştan fazla katı olmayabilir, dinlendikten sonra daha da kıvam alacaktır.)
  6. Tatlı kıvam alınca ocaktan indirin.
  7. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirmeye bırakın.
Herkese afiyet olsun.😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ