ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI



Malzemeler :

Dışı İçin:

  • 6 adet elma
  • 3 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket 175 gram)
  • 1 çay bardağı toz fındık ( İsterseniz ceviz de kullanabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi (Dışını bulamak için)
  • 1 çay kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket krem şanti
Yapılışı:
  1. İlk olarak kakaolu bisküvileri ufalayın ya da rondodan geçirin. (Ben elde ufaladım yani un gibi olsun istemedim)
  2. Elmaları yıkayın ve soyun ardından rendeleyin, ufaladığınız bisküvilere ekleyin.
  3. Elmalı bisküvilere tarçını ve toz fındığı ya da toz cevizi de ekleyip hepsini hamur gibi yoğurun.
  4. Ardından yağlı kağıt üstüne bu elmalı harcı koyun ve harcın üstüne bir yağlı kağıt daha koyarak harcı yaklaşık 2 santim kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla açın.
  5. Üstteki yağlı kağıdı alın alttaki yağlı kağıt kalsın.
  6. Muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye 2 buçuk su bardağı süt, 1 su bardağına yakın şekeri, vanilyayı ve 5 yemek kaşığı unu katıp çırpın ardından ocakta kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra krem şanti ekleyin.
  7. Yağlı kağıtla açtığınız elmalı harcın üstüne muhallebiyi döküp yaydırın.
  8. Harcın altındaki yağlı kağıt yardımıyla muhallebili harcı yavaşça rulo haline getirin. Dikkat edin muhallebi dışına çıkmasın eğer açık kalan kısımları olursa elinizle açık kısımları birleştirebilirsiniz.
  9. Yağlı kağıt ile beraber buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ