ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI
ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI
Malzemeler :
Dışı İçin:
- 6 adet elma
- 3 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket 175 gram)
- 1 çay bardağı toz fındık ( İsterseniz ceviz de kullanabilirsiniz)
- Hindistan cevizi (Dışını bulamak için)
- 1 çay kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- İlk olarak kakaolu bisküvileri ufalayın ya da rondodan geçirin. (Ben elde ufaladım yani un gibi olsun istemedim)
- Elmaları yıkayın ve soyun ardından rendeleyin, ufaladığınız bisküvilere ekleyin.
- Elmalı bisküvilere tarçını ve toz fındığı ya da toz cevizi de ekleyip hepsini hamur gibi yoğurun.
- Ardından yağlı kağıt üstüne bu elmalı harcı koyun ve harcın üstüne bir yağlı kağıt daha koyarak harcı yaklaşık 2 santim kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla açın.
- Üstteki yağlı kağıdı alın alttaki yağlı kağıt kalsın.
- Muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye 2 buçuk su bardağı süt, 1 su bardağına yakın şekeri, vanilyayı ve 5 yemek kaşığı unu katıp çırpın ardından ocakta kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra krem şanti ekleyin.
- Yağlı kağıtla açtığınız elmalı harcın üstüne muhallebiyi döküp yaydırın.
- Harcın altındaki yağlı kağıt yardımıyla muhallebili harcı yavaşça rulo haline getirin. Dikkat edin muhallebi dışına çıkmasın eğer açık kalan kısımları olursa elinizle açık kısımları birleştirebilirsiniz.
- Yağlı kağıt ile beraber buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder