PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ
PASKALYA ÇÖREĞİ
Malzemeler :
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 250 gram kuru üzüm
- 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- Un
Not: Bu malzemelerle 5 adet çörek çıkıyor. Su bardağımın ölçüsü ise 200 ml dir.
Yapılışı :
- Derin bir kaba 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket mayayı ve 1 buçuk su bardağı ılık sütü boşaltın ve çırpın.
- Ardından 1 buçuk su bardağı sıvı yağını, 2 adet bütün yumurtayı ve 1 yumurtanın da akını, 1 tatlı kaşığı mahlebi katın ve ununu yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar ekleyin. (Hamur poğaça hamuru gibi olacak.)
- İyice yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 20 dakika üstünü kapatarak, dinlendirmeye bırakın.
- Daha sonra hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkması gerekiyor.)
- Bezeleri aşağıdaki resimde olduğu gibi önce uzun şeritler yapıp sonra şeritlerin içine kuru üzümleri koyup yeniden şerit yapın.(İsterseniz kuru üzümleri direk hamurun içine de katabilirsiniz.)
- Ardından 3 er tane şeritleri örgü haline getirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri aralıklı koyun ve üstlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Çekilmiş fındıkları serpin ve tepside 1 saate yakın mayalandırın.
- 180 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder