PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

 PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler :

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 250 gram kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • Un
Not: Bu malzemelerle 5 adet çörek çıkıyor. Su bardağımın ölçüsü ise 200 ml dir.
Yapılışı :
  1. Derin bir kaba 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket mayayı ve 1 buçuk su bardağı ılık sütü boşaltın ve çırpın.
  2. Ardından 1 buçuk su bardağı sıvı yağını, 2 adet bütün yumurtayı ve 1 yumurtanın da akını, 1 tatlı kaşığı mahlebi katın ve ununu yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar ekleyin. (Hamur poğaça hamuru gibi olacak.)
  3. İyice yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 20 dakika üstünü kapatarak, dinlendirmeye bırakın.
  4. Daha sonra hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkması gerekiyor.)
  5. Bezeleri aşağıdaki resimde olduğu gibi önce uzun şeritler yapıp sonra şeritlerin içine kuru üzümleri koyup yeniden şerit yapın.(İsterseniz kuru üzümleri direk hamurun içine de katabilirsiniz.)




  6. Ardından 3 er tane şeritleri örgü haline getirin.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri aralıklı koyun ve üstlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Çekilmiş fındıkları serpin ve tepside 1 saate yakın mayalandırın.
  8. 180 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ