MARMELATLI KURABİYE TARİFİ

 MARMELATLI KURABİYE

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üstü için ayırın)
  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üstü için:
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Vişne marmelatı
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarine pudra şekerini katıp güzelce karıştırın. Ardından 1 adet bütün yumurtayı, 1 adette yumurta sarısını ekleyip yoğurun.
  2. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu, hindistan cevizini, nişastasını ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar da ununu katıp yoğurun. 
  3. Ayrı bir küçük kapta 2 yemek kaşığı toz şeker ile 3 yemek kaşığı hindistan cevizini karıştırın.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Ardından önceden ayırdığınız 1 yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürün ve şekerli hindistan cevizi karışımını kurabiyelerin üstüne serpin. Marmelatı için ise yuvarladığınız ve hindistan cevizli karışımı sürdükten sonra ister bir oklava yardımıyla isterseniz de parmağınızla ortaya bastırın ve azar miktarda marmelat koyun.
  5. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. (Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir.)
  6. Pişen kurabiyeleri fırından alın. Kurabiyelerinizin marmelatı piştikten sonra azalacaktır. Bir çay kaşığı yardımıyla yeniden marmelat ekleyebilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ