REVANİ TARİFİ
REVANİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 buçuk su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 4 buçuk su bardağı toz şeker
- 5 buçuk su bardağı su
Yapılışı:
Not: İlk olarak şerbetini kaynatın ve bir kenara alın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Verdiğim ölçülerle büyük bir tepsi oluyor. İsterseniz azaltabilirsiniz.
- Derin bir kaba 3 adet yumurta ile yarım su bardağı toz şekeri dökün ve iyice çırpın.
- Ardından yarım bardak sütü, 2 bardak yoğurdu ve 1 bardak sıvı yağını da ekleyip güzelce karıştırın.
- 2 buçuk bardak irmik, 2 bardak un ve 2 adet kabartma tozunu bu karışıma ekleyip biraz karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dökün.
- 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişen revaniyi fırından çıkarıp, 3 dakika kadar bekleyip şerbetini dökün.
- Vee tatlımız hazır. Servis ederken üstüne kaymak ya da hindistan cevizi koyup servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder