REVANİ TARİFİ

 REVANİ

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 buçuk su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 4 buçuk su bardağı toz şeker
  • 5 buçuk su bardağı su
Yapılışı:
Not: İlk olarak şerbetini kaynatın ve bir kenara alın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Verdiğim ölçülerle büyük bir tepsi oluyor. İsterseniz azaltabilirsiniz.
  1. Derin bir kaba 3 adet yumurta ile yarım su bardağı toz şekeri dökün ve iyice çırpın. 
  2. Ardından yarım bardak sütü, 2 bardak yoğurdu ve 1 bardak sıvı yağını da ekleyip güzelce karıştırın.
  3. 2 buçuk bardak irmik, 2 bardak un ve 2 adet kabartma tozunu bu karışıma ekleyip biraz karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dökün.
  4. 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  5. Pişen revaniyi fırından çıkarıp, 3 dakika kadar bekleyip şerbetini dökün.
  6. Vee tatlımız hazır. Servis ederken üstüne kaymak ya da hindistan cevizi koyup servis edebilirsiniz. 
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ