SARAY SARMASI TARİFİ
SARAY SARMASI
Malzemeler :
- 1 litre süt
- 2 su bardağına yakın şeker (İsterseniz azaltabilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarin
- 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- Yarım yemek kaşığı tere yağı ya da margarin (Tepsiye sürmek için)
Arası için:
- 2 paket kremşanti
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
- İlk olarak bir fırın tepsisini her tarafını yarım yemek kaşığına yakın tere yağı ya da margarinle iyice yağlayın ve üstüne 1 buçuk su bardağı hindistan cevizini serpiştirin.👇
- Derin bir tencereye 1 litre sütü boşaltın ve 1 su bardağı unu, 2 su bardağına yakın şekeri ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağa alın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayan kremaya 1 paket vanilyayı da katın.
- Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarini de katın ve iyice karıştırın.
- Önceden yağlayıp hindistan cevizine buladığınız tepsiye kremayı sıcak sıcak dökün. Dışarıda biraz soğutun. Ardından yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Krema iyice soğumalı ki kremşanti erimesin.
- 2 paket kremşantiye 1 buçuk su bardağı süt katıp iyice çırpın ve buzdolabında iyice soğuyan kremanın üstüne krem şantiyi her tarafına gelecek şekilde yayın. Ardından buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat kadar daha bekletin.
- Servis ederken kesmenizi ve rulo haline getirmenizi öneririm. Aksi halde çatlama oluşabilir.
- Keserken dikey olarak yaklaşık 4 parmak genişliğinde şeritler ve yatay olarak da ikiye dilimleyin. Bir ucundan başlayarak spatula yardımıyla rulo olacak şekilde sarın.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder