SARAY SARMASI TARİFİ

 SARAY SARMASI



Malzemeler :

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağına yakın şeker (İsterseniz azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tere yağı ya da  margarin
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım yemek kaşığı tere yağı ya da margarin (Tepsiye sürmek için)
Arası için:
  • 2 paket kremşanti
  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
  1. İlk olarak bir fırın tepsisini her tarafını yarım yemek kaşığına yakın tere yağı ya da margarinle iyice  yağlayın ve üstüne 1 buçuk su bardağı hindistan cevizini serpiştirin.👇


  2. Derin bir tencereye 1 litre sütü boşaltın ve 1 su bardağı unu, 2 su bardağına yakın şekeri ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağa alın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başlayan kremaya 1 paket vanilyayı da katın.
  4. Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı tere yağı ya da margarini de katın ve iyice karıştırın.
  5. Önceden yağlayıp hindistan cevizine buladığınız tepsiye kremayı sıcak sıcak dökün. Dışarıda biraz soğutun. Ardından yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Krema iyice soğumalı ki kremşanti erimesin.


  6. 2 paket kremşantiye 1 buçuk su bardağı süt katıp iyice çırpın ve buzdolabında iyice soğuyan kremanın üstüne krem şantiyi her tarafına gelecek şekilde yayın. Ardından buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat kadar daha bekletin.
  7. Servis ederken kesmenizi ve rulo haline getirmenizi öneririm. Aksi halde çatlama oluşabilir.
  8. Keserken dikey olarak yaklaşık 4 parmak genişliğinde şeritler ve yatay olarak da ikiye dilimleyin. Bir ucundan başlayarak spatula yardımıyla rulo olacak şekilde sarın.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ