TAVUK TEMPURA YAPILIŞI
TAVUK TEMPURA
Malzemeler (5 Kişilik) :
- 1 kg kemiksiz ve ince şerit halinde doğranmış tavuk göğsü
- 1 buçuk şişe soğuk maden suyu
- 2 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağı
Yapılışı :
- Derin bir kaba tavuk haricinde tüm malzemeleri koyun ve biraz çırpın. Dikkat etmeniz gereken nokta bu harcın boza kıvamında olmasıdır yani ne çok sıvı ne de çok katı olmaması gerekir.
- Tavukları bu harca iyice bulayın ve derin, kızgın yağda çevire çevire kızartın.
- Sıcak yemenizi tavsiye ederim.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder