TAVUK TEMPURA YAPILIŞI

 TAVUK TEMPURA


Malzemeler (5 Kişilik) :

  • 1 kg kemiksiz ve ince şerit halinde doğranmış tavuk göğsü
  • 1 buçuk şişe soğuk maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağı
Yapılışı :
  1. Derin bir kaba tavuk haricinde tüm malzemeleri koyun ve biraz çırpın. Dikkat etmeniz gereken nokta bu harcın boza kıvamında olmasıdır yani ne çok sıvı ne de çok katı olmaması gerekir. 
  2. Tavukları bu harca iyice bulayın ve derin, kızgın yağda çevire çevire kızartın.
  3. Sıcak yemenizi tavsiye ederim.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ