PEYNİRLİ PİDE YAPILIŞI
PEYNİRLİ PİDE
Malzemeler(5 adet pide için):
- Ilık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Un
- 1 paket maya
İçi için ise;
- 400 gram lor
- İsteğe göre rendelenmiş kaşar
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
Yapılışı:
- Derin bir yoğurma kabına 1 paket maya ile 2 yemek kaşığı toz şekeri dökün, ılık sudan biraz ekleyin ve 5 dakika kadar bekletin. Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağı ile unu ve tuzu atıp iyice yoğurun.(Unu yavaş yavaş katın.) Kıvamı ele yapışmayacak biçimde olmalı.
- Hamurun üstünü kapatıp yaklaşık 1 saat bekletin.
- Beklettiğiniz hamuru 5 parçaya bölün ve oklavayla uzun biçiminde açın.
- Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve malzemeleri üstüne ekleyin. Kenarlarını kapatın.
- Şeklini verdiğiniz pideleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Pideleri fırından çıkarır çıkarmaz kenarlarını bir fırça yardımıyla sıvı yağı ile yağlayın.
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder