Kayıtlar

KARNIYARIK TARİFİ

Resim
  KARNIYARIK Merhabalar dostlar. Eğer karnıyarığı seviyor ama ağır geldiği için yapamıyorsanız size bir alternatif olması için bu tarifi veriyorum. Çünkü bu tarifte patlıcanları kızartmıyoruz fırında biraz yumuşatıyoruz. Umarım sizlerde seversiniz.😊 Malzemeler (5 Kişilik): 5 adet patlıcan 3 adet yeşil biber (Üstü için) 2 adet domates (Üstü için) Yarım yemek kaşığı domates salçası (Sos için) Patlıcanları yağlamak için yarım çay bardağına yakın sıvı yağı 1 tatlı kaşığı tuz (Sosu için) İçi İçin; 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2 adet domates 1 adet yeşil biber Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağı 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: İlk adım olarak patlıcanları yıkayıp soyun ve kurulayın ardından yağlanmış fırın tepsisine bütün halde dizip bir fırça yardımıyla sıvı yağı ile bir güzel yağlayıp 200 derecelik fırına verin. Patlıcanları yumuşayana kadar fırında pişirin ve ardından fırından çıkarın. (Çok fazla pişirmeyin yani biraz yumuş...

ALMAN PASTASI TARİFİ

Resim
 ALMAN PASTASI Malzemeler: Hamuru için; 1 adet yumurta 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağı 5 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı mahlep 1 paket instant maya  (10 gr.) 5 buçuk su bardağı kadar un (Azar azar ilave edin. Hamur ele yapışmayacak sertlikte olmalı) Kreması için; 7 su bardağı süt 10 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 2 paket vanilya 3 yemek kaşığı margarin ya da tere yağ NOT:  Verdiğim malzeme miktarlarından, bir portakal büyüklüğünde tam 19 adet pasta çıkıyor. Siz daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarıya bölüp de yapabilirsiniz. Çikolatalı yapmak için kremadan bir miktar ayırıp içine 2 yemek kaşığı nutella atıp karıştırabilirsiniz. Yapılışı: İlk olarak hamur için derin bir kapta mayaya 2 su bardağı ılık sütü ve 5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve 10 dakika kadar bekleyin. Ardından 1 adet yumurtayı atıp çırpın ve 1 çay kaşığı mahlep, 1 çay bardağı sıvı yağını ve en son unu da ilave edip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü bir bezle kapat...

BAZLAMA TARİFİ

Resim
 BAZLAMA Malzemeler (12 adet bazlama için ): 1 kilo un Yarım yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Aldığı kadar ılık su Yapılışı: İlk olarak derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı şeker ve ılık su ile ıslayalım ve 5 dakika kadar bekleyelim. Ardından 1 kilogram unu ve yarım yemek kaşığı tuzu da ekleyelim. Hamurumuza yavaş yavaş ılık suyu da ekleyip yoğuralım ama burada dikkat edin hamur ele yapışmayacak biçiminde olduğunda suyu eklemeyi bırakın. İyice yoğurduğumuz hamurun üstünü bir bezle kapayıp yaklaşık 50 dakika mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru eşit büyüklükte bezelere ayıralım. Ben 12 adet beze yaptım.  Bezeleri tavanızın boyutuna göre oklava yardımıyla açalım. Bazlamaların inceliği yufkadan biraz kalın olmalı. Ardından orta ateşte yapışmaz tavada arada çevirerek pişirelim. (Tavayı yağlamanıza gerek yok) Pişen bazlamamızı temiz bir beze alalım. Deneyen herkese afiyet olsun.😊

KREMALI MANTARLI HİNDİ SOTE TARİFİ

Resim
KREMALI MANTARLI HİNDİ SOTE Malzemeler (5 Kişilik): 750 gram kuşbaşı hindi eti 400 gram mantar 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 paket krema 2 yemek kaşığı sıvı yağı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet büyük kapya biber Yapılışı: İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı 2 yemek kaşığı sıvı yağında biraz kavurun. Ardından doğradığınız mantarları ve kuşbaşı hindi etlerini de kavurduğunuz soğanlara ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı pul biberi de katıp tencerenin kapağını kapatarak ocakta orta ateşte pişirin. Arada karıştırın. Kapya biberi de ekleyin. Malzemeler ilk su salacak ardından suyu çekip kavrulmaya başlayacaktır. Yani su ilavesine gerek yok. Kavrulmaya başlayan malzemelere kremayı ilave edin ve 10 dakika kadar da krema ile pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun.😊

PATATES SALATASI TARİFİ

Resim
 PATATES SALATASI Malzemeler: 5 adet orta boy patates 1 adet orta boy kuru soğan  3 adet domates 2 adet sivri biber Maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak  Zeytinyağı Tuz 1 adet limonun suyu  Yapılışı: İlk olarak patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından patatesleri yemeklik doğrayıp bir tencerede haşlayın.  Haşlanan patatesleri süzüp bir kenara soğumaya alın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve istediğiniz yeşillikleri de doğrayıp soğuyan patateslere ekleyin. İstediğiniz miktarda zeytinyağı ile limon suyunu da ekleyin. 1 tatlı kaşığı sumak ta atın.(İsterseniz karabiber de ekleyebilirisiniz.) Servis ederken tuzunu atın.

AYVA TATLISI TARİFİ

Resim
 AYVA TATLISI Malzemeler: 5 adet ayva 5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Üstü için krem şanti ya da kaymak Yapılışı: Ayvaları yıkayıp soyun ve ortadan ikiye bölün. İkiye böldüğünüz ayvaların çekirdekli kısmını oyun ve çekirdeklerini bir kenara ayırın. Büyük bir tencereye 5 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri atıp ocağa alın. Daha önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini de bu suya atın. Şerbet kaynamaya başladığında ayvaları bu şerbetin içine atın ve arada karıştırarak ayvalar biraz yumuşayana kadar pişirin. Biraz pişen ayvaları bir fırın tepsisine dizin ve kalan şerbeti ayvaların üzerlerine dökün. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Arada çatalla kontrol edin yumuşamışsa olmuştur. Servis ederken üstlerine krem şanti koymanızı tavsiye ederim. Deneyen herkese afiyet olsun. 

ISLAK KEK TARİFİ

Resim
 ISLAK KEK Malzemeler: 3 adet yumurta 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağı 2 buçuk su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sosu İçin: 1 buçuk su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağı 3 yemek kaşığı kakao Yapılışı: Bir kapta 3 adet yumurta ile 1 buçuk su bardağı toz şekeri köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı süt ile 1 su bardağı sıvı yağını da ekleyin ve çırpın. 2 buçuk su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilya ile kabartma tozunu da sütlü karışıma ilave edip biraz karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek karışımını dökün ve 180 derecelik fırında pişirin. Ben yaklaşık 40 dakikada pişirdim siz yarım saat sonra çatalla kontrol edersiniz. Sosu için ise; derin bir tencereye 1 buçuk su bardağı sütü, 1 bardak toz şekeri, yarım su bardağı sıvı yağını ve 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip bir güzel çırpın ve ocağa alıp pişirin. Sos kaynamaya başladıktan bir 5 dakik...