Kayıtlar

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Resim
  TUZLU KURABİYE Malzemeler: 125 gram margarin (Oda sıcaklığında) 2 adet yumurta (Birinin sarısını üstü için ayırın) 1 türk kahvesi fincanıyla üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri için susam ve çörek otu Yapılışı: İlk olarak derin bir yoğurma kabına margarini, yoğurdu, toz şekeri ve yumurtayı koyup biraz çırpın.  Ardından sirkesini, tuzunu ve kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra ununu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayan kıvam aldıktan sonra kurabiyelere istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün. Şekil verip yumurta sarısını üstüne sürdükten sonra isteğe göre susam ya da çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunnnn.

MARMELATLI KURABİYE TARİFİ

Resim
 MARMELATLI KURABİYE Malzemeler: Hamuru için: 2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üstü için ayırın) 250 gram margarin (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üstü için: 1 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı hindistan cevizi Vişne marmelatı Yapılışı: Oda sıcaklığındaki margarine pudra şekerini katıp güzelce karıştırın. Ardından 1 adet bütün yumurtayı, 1 adette yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu, hindistan cevizini, nişastasını ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar da ununu katıp yoğurun.  Ayrı bir küçük kapta 2 yemek kaşığı toz şeker ile 3 yemek kaşığı hindistan cevizini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Ardından önceden ayırdığınız 1 yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürün ve şekerli hindistan cevizi karışımını kurabiyelerin üstüne serpin. Marmelatı için ise yuvarladığınız ve hindist...

TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI TARİFİ

Resim
 TAVUKLU BULGURLU TRAKYA MANTISI Malzemeler (5 Kişilik): Hamuru İçin: 600 gram kadar un Su (Sıcak olmasın) 2 yemek sıvı yağı Yarım yemek kaşığı tuz İçi İçin: 500 gram pilavlık bulgur 1 adet orta boy soğan 2 adet kalçalı tavuk budu 1 tatlı kaşığı nane  1 çay kaşığı karabiber Yarım yemek kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvı yağ Su ( Tavukları haşlamak için) Yapılışı. İlk başta tavukları bol suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları ayrı bir kaba alın, soğusun. Soğuttuktan sonra tavukları didikleyin. Ardından derin bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Sonra bulgurunu da atıp biraz çevirdikten sonra daha önceden yaptığınız tavuk suyunun yarısını pilava katın (Diğer yarısını daha sonra kullanmak üzere ayırın.) Pilava baharatlarını, tuzunu ve didiklediğiniz tavuk etini de katıp suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 20 dakika kadar demleyin. Demlendikten sonra ayrı bir kaba alıp soğutun. Yufkası için ise yaklaşık 600 gram una tuzunu, sıvı yağını...

MEYHANE PİLAVI TARİFİ

Resim
MEYHANE PİLAVI Malzemeler (5 Kişilik): 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım yemek kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvı yağı 3 su bardağı sıcak su Yapılışı: Derin bir tencerede sıvı yağında soğanı ve kapya biber ile yeşil biberleri iyice kavurun. Ardından salçasını da ilave edip kavurun.  Bulguru da katıp tuzunu ve nanesini ilave edin. Sıcak suyu da ekleyip kaynamaya başladığında domatesleri de katın. Pilavı arada karıştırarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin ama dikkat edin suyu çok az da olsa kalsın.  Ocağın altını kapayıp pilavı en az 1 saat demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

EZOGELİN ÇORBASI

Resim
  EZOGELİN ÇORBASI Malzemeler (5 kişilik) : 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağı Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım çay kaşığı karabiber 6 su bardağı su Yapılışı : İlk adım olarak 3 yemek kaşığı sıvı yağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun ve soğanlar yumuşadığında salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından 1 su bardağı mercimeği, yarım çay bardağı bulgur ile pirinci de ekleyip suyunu ilave edin. Baharatlarını ve tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın. Eğer çorbanın kıvamı size çok sıvı gelirse ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. Kavurduğunuz una bir miktar suyu yavaşça ilave edin ve iyice çırpın ki un topaklanmasın. Çırptığınız unu yavaş yavaş kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin.  Çorba istediğiniz kıvamı aldığında ocaktan alın. Ve çorbamız hazır. Dene...

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Resim
 PASKALYA ÇÖREĞİ Malzemeler : 1 buçuk su bardağı ılık süt 1 buçuk su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülecek) 8 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı mahlep 250 gram kuru üzüm 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık Un Not: Bu malzemelerle 5 adet çörek çıkıyor. Su bardağımın ölçüsü ise 200 ml dir. Yapılışı : Derin bir kaba 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket mayayı ve 1 buçuk su bardağı ılık sütü boşaltın ve çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı sıvı yağını, 2 adet bütün yumurtayı ve 1 yumurtanın da akını, 1 tatlı kaşığı mahlebi katın ve ununu yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar ekleyin. (Hamur poğaça hamuru gibi olacak.) İyice yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 20 dakika üstünü kapatarak, dinlendirmeye bırakın. Daha sonra hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkması gerekiyor.) Bezeleri aşağıdaki resimde olduğu gibi önce uzun şeritler yapıp sonra şeritlerin içine kuru üzümleri koyup yeniden şerit yapın.(İs...

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI

Resim
ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI Malzemeler : Dışı İçin: 6 adet elma 3 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket 175 gram) 1 çay bardağı toz fındık ( İsterseniz ceviz de kullanabilirsiniz) Hindistan cevizi (Dışını bulamak için) 1 çay kaşığı tarçın Muhallebisi İçin: 2 buçuk su bardağı süt 1 su bardağına yakın şeker 5 yemek kaşığı un 1 paket vanilya  1 paket krem şanti Yapılışı: İlk olarak kakaolu bisküvileri ufalayın ya da rondodan geçirin. (Ben elde ufaladım yani un gibi olsun istemedim) Elmaları yıkayın ve soyun ardından rendeleyin, ufaladığınız bisküvilere ekleyin. Elmalı bisküvilere tarçını ve toz fındığı ya da toz cevizi de ekleyip hepsini hamur gibi yoğurun. Ardından yağlı kağıt üstüne bu elmalı harcı koyun ve harcın üstüne bir yağlı kağıt daha koyarak harcı yaklaşık 2 santim kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla açın. Üstteki yağlı kağıdı alın alttaki yağlı kağıt kalsın. Muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye 2 buçuk su bardağı süt, 1 su bardağına yakın şekeri, vanilyayı ve...