ÇITIR TAVUK TARİFİ
ÇITIR TAVUK
Merhaba sevgili tavuk sever dostlar;) Bugün sizlere çıtır mı çıtır bir tarif vereceğim. Dışarıdan kova kova aldığımız tavuklardan hiçbir farkı yok. Biraz uğraştırıyor tabi ama sevdiklerinizden övgüleri toplayacağınızı garanti edebilirim. Kısacası mutlaka deneyin.😊 Şimdi tarife geçelim:
Malzemeler (5 kişilik):
Marinasyon İçin:
- 1 buçuk kilo kemiksiz tavuk
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı hazır acı sos
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Panesi İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- İlk olarak tavukları marine etmek için derin bir kapta yoğurdu, kremayı, yumurtayı, hazır acı sosunu ve baharatlarını karıştırın. Ardından tavukları bu karışıma atın ve iyice tavuklara yedirin.
- Marineye buladığınız tavukların üstünü kapayıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Panesini yapmak için ise; bir kapta unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu ve baharatlarını karıştırın. Dinlendirdiğiniz tavukları bu paneye bulayın.
- Panelediğiniz tavukları kızartmak için derin bir tava ya da tencere kullanın. Bol yağda çevire çevire kızartın.
Deneyenlere afiyet olsun.
Acayip lezzetli oldu
YanıtlaSilAfiyet olsun...
Sil