ÇITIR TAVUK TARİFİ

 ÇITIR TAVUK

Merhaba sevgili tavuk sever dostlar;) Bugün sizlere çıtır mı çıtır bir tarif vereceğim. Dışarıdan kova kova aldığımız tavuklardan hiçbir farkı yok. Biraz uğraştırıyor tabi ama sevdiklerinizden övgüleri toplayacağınızı garanti edebilirim. Kısacası mutlaka deneyin.😊 Şimdi tarife geçelim:




Malzemeler (5 kişilik):

Marinasyon İçin:

  • 1 buçuk kilo kemiksiz tavuk
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı hazır acı sos
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Panesi İçin:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. İlk olarak tavukları marine etmek için derin bir kapta yoğurdu, kremayı, yumurtayı, hazır acı sosunu ve baharatlarını karıştırın. Ardından tavukları bu karışıma atın ve iyice tavuklara yedirin.
  2. Marineye buladığınız tavukların üstünü kapayıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  3. Panesini yapmak için ise; bir kapta unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu ve baharatlarını karıştırın. Dinlendirdiğiniz tavukları bu paneye bulayın.
  4. Panelediğiniz tavukları kızartmak için derin bir tava ya da tencere kullanın. Bol yağda çevire çevire kızartın. 
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

KARAMELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI TARİFİ